Kaksi mielenkiintosta päivää taas takana!

Eilinen eli sunnuntai oli turistipäivä numero 2. Lähdimme Loten ja mamman kanssa kämpiltä liikkeelle siinä suurinpiirtein 11 aikaan tarkotuksena lähteä vierailemaan pienessä saarikylässä, Isla de Tabarcalla, tuossa Costa Blancan saaristossa. Päätettiin kuitenkin ennen saarelle lähtöä käydä tsekkaamassa vanhassa kaupungissa kaikki Alicanten vähäiset nähtävyydet, eli katedraali, kirkko ja kaupungintalo. Katedraalissa oli juuri jumalanpalvelus menossa, eikä me uskallettu sen takia hirveästi mennä sinne sisään, mutta ulkopuolelta tuli kyllä räpsittyä kuvia. Kaupungintalokin tuli nähtyä ja sen lisäksi kaunpungintalon edustalla sattui myös olemaan joku pieni sunnuntai-kirpputori, josta äiti ja Lotte sitten vähän innostui :D Tai no, äiti ainakin. Siellä torilla oli myynnissä just esimerkiksi koruja ja sellasta vastaavaa, mutta ylivoimaisesti suosituin myyntikohde oli kyllä kolikot! Siis oikeasti, melkein jokaisessa pöydässä myytiin kolikoita. Huvittavaa oli, että sen lisäksi, että pystyit ostamaan sieltä jotain vanhoja kolikoita, niin myynnissä oli siis ihan nykyisiä eurojakin. Euroja eri maista. Oltais esimerkiksi voitu ostaa suomalainen 2-euronen kuudella eurolla :D Harmitti vähän, kun tuntui että kaikkien muiden maiden 2-eurosilla oli enemmän arvoa!

Kun kirpparilta oli saatu ostokset tehtyä niin suuntasimme sitte vihdoin sinne Tabarcan saarelle! Lautta lähti tuosta meidän lähirannasta. Oltiin ajateltu, että laivamatka on varmaan ihan mukava, mutta kaikkea muuta! Lautta heilui ihan sikana joka suuntaan, vaikka ei ollut edes mitenkään hirveän kovat aallot. Varsinkin Lotte rupes voimaan tosi pahoin, ja loppumatkasta myös minä vähän, vaikka yleensä kestän tuollaset kyllä hyvin. Reilun tunnin mittanen laivamatka oli siis melko tuskaa, mutta kun saarelle asti päästiin niin se oli kyllä tosi kaunis. Tai no eihän siellä hirveästi muuta ollut kuin palmuja, rantaa ja vanhoja rakennuksia, mutta mää kyllä tykkäsin. Ja aivan hirveä määrä kissoja siellä oli myös! Ihan joka kulmassa oli kissoja, ja vähän häiritsikin kun oltiin syömässä niin kaksi pientä kissaa pyöri koko ajan siinä jaloissa. Ruokailukokemus oli muutenki melko mielenkiintoinen! Syötiin ihan kunnon paikallista ruokaa eli siis paellaa merenelävien kera. Saatiin alkuruoaksi jotain friteerattuja mereneläviä kuten esimerkiksi mustekalaa ja jotain simpukoita. Suurimmasta osasta ei ollut edes tietoa, mitä ne oli, mutta kaikkea piti tietenkin maistaa! Tai no minä maistoin, nuo kaksi pelkuria ei uskaltanu maistaa mitään :P Oli suurimmaksi osaksi tosi hyvää! Paellassa oli sitten sekä rapuja että katkarapuja ja pitihän se ensimmäisen kerran elämässäni sitten oikeaa rapuakin syödä. Mulla ei ollut hajuakaan miten rapuja kuuluu syödä, mutta onneksi Lotten on ihan ekspertti rapujen kaa. Kuitenkin, tuntui tosi typerältä, että joutu niin paljon vaivaa näkemään siihen, että saa siitä ravusta syötyä sellasen tosi pienen osan vaan :D

Saari oli melko pieni, joten se oli melko nopeasti nähty ja lähdettiinkin sitten puoli viiden lautalla takas Alicanteen. Menomatka oli ehkä vähän mielyttävämpi, koska lauttakin oli isompi. Ja se lautta oli myös nopeampi, joten oltiin Alicantessa takas joskus puoli kuuden aikaan. Kierrettiin vähän myyntikojuja rantapromenadilla ja siellä oli kyllä kaikenlaista kivaa tavaraa myynnissä. Ei kuitenkaan ostettu mitään, paitsi äiti ja Loten piti tietenkin saada ostaa jotain hunajapähkinöitä. Ne on kyllä oikeesti aika pahoja, en jotenkin ymmärrä miten ne oli muka niitten mielestä hyviä :D Käveltiin sitten kämpille Santa Marian kirkon kautta. Sielläkin taisi olla joku jumalanpalvelus just menossa, mutta kyllä me siellä sisällä silti käytiin. Ei oo ehkä tuo sunnuntai mikään paras mahollinen päivä käydä kattoon mitään kirkkoja.

Eilien ilta oli kyllä myös varsin mielenkiintonen :D Niilalla on tänään synttärit ja ollaan Loten kanssa jo kauan aikaa tiedetty, että halutaan antaa sille lahjaksi espanjan kielinen alias. Ei oltu kuitenkaan alottettu itse lahjan tekoa ennen eilistä, joten se jäi sitten viimiseen iltaan. Äiti innostui ihan tosi paljon askartelusta, joten saatiin siltä aika paljon apua :D Ei se vaatinut muuta kun kartongin leikkausta, kontaktoimista ja sanojen keksimistä ja kirjottamista. Jostakin kumman syystä sanojen kirjottaminen jäi mun vastuulle, eikä mun edes annettu koskea saksiin.... :D Ihan hyvä ehkä vaan. Näperrettiin sitä peliä yhteisvoimin sitten joku kolmisen tuntia. Kun siinä puuhasteltiin, niin jossain vaiheessa Lotte sai idean, että viedään se lahja Niilalle heti 12 aikaan yöllä! Ja se ajatushan me sitten toteutettiin :D Saatiin lahja ja kortti viimesteltyä joskus varttia vaille 12 ja siitä sitten lähettiin kiireellä käveleen kohti poikien kämppää, koska täältä sinne kestää normaalisti semmonen 20 minuuttia. Myöhästyttii keskiyöstä ehkä 5 minuuttia, mutta meidän ylläri oli kyllä oikeasti niin loistava, että ei se oo muutaman minuutin päälle! Pojat siis pitää aina niitten ikkunaa auki, joten mentiin sitten ihan pokkana laulamaan siihen ikkunan alle onnittelulaulua espanjaksi. Aluksi ei tapahtunut mitään ja vaikka laulettiin heti perään suomeksi niin kukaan ei ilmestynyt ikkunaan. Sitte jossain vaiheessa Lotte näki kämpästä jotain liikettä ja kohtahan se Niila sieltä ikkunasta sitten kurkki :D Piti laulaa vielä kolmannen kerran, koska ei se ollu kuullu meidän laulua ensin. Poika oli ollu nukkumassa ja Anssi oli sitten käyny herättään sen, ku oli kuullu meidän laulun :D Mutta voi vitsi oli kyllä niin siistiä! Ja kyllä Niilasta näki, että se arvosti ihan sairaasti meidän lahjaa ja kaikkea vaivaa mikä me oltiin nähty. Toivottavasti pojat nyt kans harjottelee niillä korteilla, koska niissä oli oikeesti hyödyllisiäkin sanoja!

Tänään olin sitten taas koulussa pitkästä aikaa. Ei mullak koulussa ollut muuta kuin kielikurssia. Edellinen kielikurssi tosiaan loppui perjantaina ja uus alko tänään. Tämä toinen kurssi on nyt sitten heti selvästi vaativampi, joten vähän pelottaa. Tuntuu, että kaikki muut siellä kurssilla osaa puhua niin paljon paremmin mitä minä. Monet siellä on opiskellu espanjaa jotain tyyliin vuoden tai enemmänkin. Minä yhen kuukauden :D Mutta ei ainakkaan pääse liian helpolla! Ja se on seuraava taso tuosta minun edellisestä kurssista, joten kyllä kait se mulle on sitten ihan oikee.

Kävin illalla myös futsaljoukkueen try-outeissa taas. Äiti halusi tulla mukaan yliopistolle kattomaan kampusta, joten mentiin vähän aikasemmin ja näytin sille vähän paikkoja. Pikkasen meinas hävettää, kun äiti halus ottaa kuvan jokaikisestä rakennuksesta ja kasvista.... :D Mutta ei se mitään, on se ihan kuvaamisen arvonen paikka todellakin! Itse reenit meni kuitenki paljon paremmin kun viime viikolla! Oli tosi mukavaa kyllä :) En usko, että mua siihen joukkueeseen valitaan, mutta oli oikeasti tosi mukava pelata ja välillä sai jopa kokea onnistumisen riemuakin kun meni niin hyvin välillä :)

Hirveän pitkän tekstin oon taas kirjottanu, toivottavasti jaksoitte lukia! Huomenna pittää aamulla kouluun ja sen jälkeen varmaan lähdetään shoppaileen. Äitin rahoilla tietenkin ;D Mää kyllä tosiaankin tarttisin ainakin uuden t-paidan, koska mulla ei oo täällä muuta kun toppeja ja niissäkin alkaa tulla pikkuhiljaa jo kylmä! Mutta myöhemmin taas lisää. Besos! :)

Laura