Mun kone on edelleen rikki, joten ei varmaan hirveesti naita blogipaivityksia lahiaikoina kuulu. Harmi, koska kirjoitusintoa riittais, varsinkin kun koko ajan tapahtuu jotain kirjoittamisen arvoista. Oon nyt kuitenkin tassa koulun koneella ja koitan kirjottaa vahan.

Oltiin siis viikonloppuna Thomasin kanssa Granadassa. Lotte ei siis lahtenyt reissuun mukaan, eli oltiin kahestaan. Lahettiin perjantain ja lauantain valisena yona puoli neljan aikaan bussilla :D Eihan siina hirveesti saanu nukuttua, ja kun saavuttiin Granadaan siina puoli yheksan aikaan oltiin ihan puolikuolleita. Kaiken lisaksi Granadassa oli viela sillon aamulla aivan alyttoman kylma! 10 astetta! Ei se kuulosta pahalta, mutta ku on tottunu siihen 25 niin oltiin molemmat ihan jaassa! Tosi hyvan ensivaikutelman sai Granadasta. Kesti muutama tunti ennen kun ilma siita sitten lampeni ja loppujen lopuksi tuli sitten ihan lammin paiva.

Kaveltiin ihan hirveesti taas. En nyt jaksa tassa hirvean tarkasti kirjottaa, kun oon koulun koneella, mutta Granadassahan on siis aivan hirveesti kaikkea! Se on semmonen tosi arabivaikutteinen kaupunki ja siella on siis hirveesti semmosia arabivaikutteisia, hienoja rakennuksia. Granadassa on semmonen hirveen iso linna-alue Alhambra, josta monet sanoo, etta se on Espanjan hienoin nahtavyys ja semmonen must-to-see-paikka. Kaytiin Thomasin kanssa siella puutarhassa, mutta niihin itse rakennuksiin ei paasty sisaan, koska liput oli myyty loppuun. Harmittaa aivan sikana kun ei paasty sisalle asti! Mutta siella vierailee siis niin paljon turisteja, etta monet on varannut ne liput monta viikkoa etukateen. Maanantaille oltas saatu liput, mutta me lahettiin sunnuntain ja maanantain valisena yona pois, joten se ei sitten onnistunu. Harmittaa tosi paljon. En kylla ymmarra, miten sinne ei voidan muka paastaa kaikkia keta tahtoo, mutta kait siina sitten on joku idea.

Lauantaina nahtiin sitten hirveesti kirkkoja, koska niita siella tosiaan oli. Kaytiin myos kaveleen yhen luostarin luona, mutta sinnekaan ei sitten loppujen lopuksi menty sisaan ku se ois maksanu jotain. Granada on kuuluisa ilmasista tapaksista, joten tapaksia tuli kylla syotya. Kaytiin tapaksilla myos illalla, kun mentiin ulos Saran ( se Thomasin kaveri, jonka luona yovytiin) ja sen kavereiden kanssa.  En yleensa tykkaa tapaksista, mutta ne oli kylla hyvia! Sunnuntaina kaytiin myos aamulla syomassa Churroja! En oo ikina ennen syony niita ja voi etta ku oli hyvia! Otettiin tietenkin suklaan kera, etta tulee viela vahan epaterveellisempi aamupala :P Mutta vitsi oli niin hyvaa! Kaytiin sunnnuntaina myos semmosella alueella, joka on vahan niinku "arabikyla". Siella oli hirveesti semmosia pikku kojuja kaupustelijoineen. Granada oli jotenki niin ihana paikka, etta ei sita pysty ees kuvaileen. Rakastuin siiheen kaupunkiin aivan kokonaan! Turistejahan siella oli kans tosi paljon, mutta myos paikallisia on siella paljon enemman kuin esim. Alicantessa, joten siina mielessa ne turistit ei niin paljon haitannu.

Palattiin tosiaan Alicanteen maanantai-aamuna siina puoli viiden aikaan. Nukuin siina muutaman tunnin ja menin sitten espanjan tunnille. Maanantaina oli myon haalowwen! En oo tienny, etta Halloweenia juhlitaan espanjassa niin isosti! Niin kaikki lapset, kun vahan isomatkkin ihmiset oli aivan innoissaan. Meijanki ovella kavi, jotain lapsia karkki-vai-kepponen, mutta ei avattu ovea. Tai Lotte ei avannu ovea, maa oisin avannu, mutta puhuin iskan kaa puhelimessa ku yritettiin korjata mun konetta. Eli Lotte oli julma :P Hehe. Lahettiin sitten illalla ulos, koska pitihan se tietenkin kokea espanjalainen Halloween. Pojat oli ostanu kasvovarit, joten kaytiin Loten kanssa niilla tekemassa maskit. Mun naama oli puoliksi punanen ja puoliksi vakonen ( ONS:n varit tietysti ;) ja Lotte meikkas ittensa mieheksi. Niilalle ja Anssille tuli sitten myos Thomas, muutama romanialainen tytto ja yks semmonen tsekkilainen poika. Pelattiin niiden kanssa juomapeli ja lahetttiin sitten ulos. Oli aivan hirveesti porukkaa ulkona kaduilla ja baaritkin oli ihan taynna! Yritetttiin menna yhteen baariin, jossa ei olal ennen kayty, mutta ollaan kylla kuultu paljon (sen nimi on Parabarap), mutta ei yksikertasesti mahuttu. Taman jalkeen lahettiin tuttuun ja turvalliseen 5 avenidaan (kaydaan siella aina), mutta siian jonossa selvis, etta poikien pitaa maksaa 8 euroa sisaan. Taalla esapnjassa on ihan ihmeellinen systeemi, etta jos on paasymaksu niin se koskee vaan poikia, tytot paasee aina ilmasek joka paikkaan :D Ei sitten menty, koska pojat ei halunnu maksaa. Yritettiin myos mulliganssiin, mutta sinnekin ois pitany poikien 8 euroa maksaa, joten paadytiin Carpe Diemiin, ehka ainoaan paikaan jonne oli ilmanen siaanpaasy. Ei viihdytty Loten kanssa kovin kauan koska olittin tosi vasyneita, joten lahettiin kotiin jo varmaan joskus siina neljan aikaan.

Eilen oli pyhapaiva, eli melkeenpa kaikki paikat oli kiinni ja koko kaupunki hiljanen. Kaytiin Loten kanssa ensimmaista kertaa Playa de San Juanilla. Ei me siella siis mitaan aurinkoa otettu, kuhan kaytiin vaan kattoon millanen se on. Se on siis semmonen aivan alyttoman iso ranta tuossa 8 kilometrin paassa meidan rannasta. Tosi pitkasti rantaa ja siella oli kylla ihan kaikkee. Leikkipaikkoja ja ruokapaikkoja ja hirveesti mahollisuuksia pelata rantalentista yms. Ihan hyva tassa vaiheessa tietaa etta semmonen on olemassa ku rantakelit on jo ohi :D Mutta tulipahan ainaki nahtya.

Oon ollu tanaan 11 asti koulussa ja oon kylla ihan poikka. 3-4 oli tunti vapaata mutta muuten oon ollu koko ajan liikkeella. Aamulla oli sosiaalityon kaytantotunti, sen jalkeen espanjaa ja viimiseksi liikuntaa. Mulla tulee jotenkin tosi hyva fiilis aina liikuntatunnin jalkeen. Kaikki ihmiset on niin huippuja! Varsinki kaytantotunnilla jossa siis pelataan ja harjotellaan. Pelattiin tanaan loppuun peli ja sen pelin jalkeen kaikki tuli taputteleen olkapaalle ja sanoon etta "hyva peli, tosi hyvin meni". Se on janna miten tuommosetkin pienet asiat voi saada niin hyvalle tuulelle. Espanjalaiset ihmiset on vaan niin ihania! Ja ranskalaiset ihmiset on muuten kans aivan ihania, ellei ihanempia! Senki oon tajunnu. Espanjan kurssilla on monta ranskalaista ja ne on niin ystavallisia ja iloisia, etten kylla oo ennen tavannu.

Vale. Nyt alan olla jo niin nalissaan, etta voisin menna kotiin syomaan. Lottekin vanrmaan ihmettellee etta missa oon. Mennaan Reyesin kanssa viela illemmalla syomaan tapaksia. En oo kertaakaan syony tapaksia taalla Alicantessa, joten pitaa sekin kokea. Loppuviikko onkin sitten vapaata, ja aivan taysin ilman suunnitelmia, joten saa nahda mita tulee tehtya. Toivottavast paasen kirjottaan taas pian, ja ennen kaikkea toivottavasti saan mun koneen korjattua!

Laura