Ensimmäinen päivä äitin kanssa ohi. Päivä lähti käyntiin melko mukavasti, kun äippä oli valmistellut meille aamupalan (tai siis no pilkkonut tomaattia, kurkkua ja paprikaa valmiiksi) ja saatiin pitkästä aikaa syödä oikeen kunnon aamiainen aivan ruisleivän kera! Aamupalan jälkeen lähdettiin sitten minnekäs muuallekkaan kuin kohti rantaa. Rannassa oli melko tuulista tänään, joten ei ollut edes hirveästi porukkaa. Punainen lippukin siellä liehui. Oli kyllä ihan mukavaa ottaa aurinkoa, kun kerrankin ei ollut liian kuuma. Varmaan joku pari tuntia makoiltiin siinä rannalla, kunnes sitten päätettiin lähteä kämpille. Ennen kämpille menoa piti kuitenkin viedä äiti tietenkin meidän vakiokinkkiin syömään ;) Kyllä se ruoka äitillekin maistui!

Vähän aikaa viihdyttiin kämpillä, kunnes sitten päätettiin lähtä vallottamaan Santa Barbaran linnaa. Linna on tosiaan tuolla tuommosen pikkusen vuorennyppylän päällä. Sinne ylös menis myös hissi, mutta me ollaan sen verran urheilijoita, että päätettiin mennä kävellen! Oli kyllä melko rankkaa paikoittain, varsinkin kun aurinko porotti ihan täysiä, mutta antoisa reissu oli silti! Ihan hyvin me sinne ylös asti jaksettiin kävellä, vaikka alussa tuntuikin ettei jaksa mitenkään. Linnassa ja sen ympäristössä oli kyllä melko paljon väkeä. Ainakin pari bussilllista sinne oli tullut turisteja, plus sitten tietenki ne hullut, jotka sinne oli meidän lisäksi kävellyt ;) Linnasta näki kyllä tosi hyvin koko Alicanten kaupungin ja sai kyllä hyviä kuvia, jos vain osasi ottaa. Charlotelle tuo maisemakuvaus-vastuu aikalailla jäi, ku en minä niitä osaa ottaa :D Enkä niitä kyllä hirveästi ymmärräkään.

Yllättävän paljon rupes löytymään tästäkin kaupungista tekemistä ja paikkoja, joissa käydä, kun ruvettiin niitä äitin kanssa tutkailemaan. Vanhassa kaupungissa on ainakin joku kirkko ja katedraali, joita ollaan kehuttu. Itse asiassa ollaan taidettu Loten ja Niilan kanssa käydäkin siinä katedraalissa ohimennen, mutta ei vaan olla tajuttu :D Kaupnugintalo on kans yksi nähtävyys, jossa kuulemma pitää myös käydä. Saatetaan huomenna mennä käymään myös tuolla Tabarcan saarella, johon kestää lautalla semmonen vajaa tunteroinen. Lisäksi täällä on ainakin arkeologinen museo, joka on palkittu euroopan parhaaksi museoksi joskus muutama vuosi sitten. Ihan hyvä, että äiti tuli käymään niin tulee itekkin otettua selvää näistä nähtävyyksistä ja turistipaikoista. Just mietittiin Loten kanssa yks päivä, että just hyvä kun äiti tulee käymään niin voidaan elää semmosta kunnon turistielämää tässä nämä muutama päivä, kun ei olla sellaista täällä vielä oikeastaan eletty.

Just aivan 5 minuuttia sitten oli tässä lähellä joku ilotulitus, josta kuului kyllä aivan hirveä jyske ja pauke. Pelästyin aivan hirveesti, kun se alkoi, koska luulin sitä aluksi joksiki hirveeksi ammuskeluksi tai joksiki :D Ei varmaan muuten ois tullut heti ekana mikään ammuskelu mieleen, mutta just ehkä tunti sitten luin yhden vaihtarikaverin facebook-profiilista, kuinka ihan siinä niitten kämpän lähellä oli tapahtunut joku ryöstö, jossa oli kuollut yksi ihminen ja loukkaantunut kaksi ihmistä. :O Alicante on kyllä oikeasti tosi rauhallinen kaupunki, tai ainaki semmosen kuvan minä oon saanu, joten aika outoa kuvitella, että täälläki tapahtuu jotain tuommosta. Just yks päivä keskusteltiin tästä asiasta, ja todettiin, että ei olla edes ikinä nähty yhtään tappelua täällä missään. Mutta niin, kyllähän tuollasia ryöstelyjä/ammmuskeluja tapahtuu ihan joka puolella maailmaa aina välillä, joten turha kait tuosta on huolestua.

Oon kuullu, että monet ihmiset oikeesti lukee mun blogia, joten oon nyt sitten ruvennu ajattelemaan, että pitäsköhän mun panostaa tähän vähän enemmän. Ajattelin, että tuskin tätä edes kukaan lukee, paitsi ehkä äiti, joten tekstit on ollu tosi hätäsesti kirjotettuja ja niitä on tullu harvoin :D Mutta nyt on hirveesti tullu ihmisiltä terveisiä, että ne lukee tätä ja seuraa mun elämää, joten ei kait tässä voi muuta kun alkaa panostaan. Hehe. Tosi ihanaa muuten ihmiset, että luette tätä :) On paljon mukavampaa kirjottaakin kun tietää, ettei itse ole ainut ihminen, joka tätä lukee.

Mutta. Huomenna on aikainen herätys, kun pitää herätä toiseen turistipäivään. Sovittiin, että herätään yheksältä. Hui! Normaalisti ei olla menty tuohon aikaan vielä edes nukkumaan ;) Heh, no ei vaiskaan. Laitan tuohon alle kuvan siitä vuoresta, jonka päälle me tänään kiivettiin, niin saatte olla meistä tosi ylpeitä!

Laura